Skip to content

Hjælpeinstruktører 2011

Af Maibritt Vesti

DAI har gennem flere år afholdt instruktørkurser for mennesker med tilknytning til psykiatrien, medarbejdere, frivillige og brugere. I år var vi tre fra IFR der var heldige at blive sendt af sted: Ole Johannesen, Jon Jensen og Maibritt Vesti.

Sammen med 16 andre deltagere fra hele landet blev vi indkvarteret på Vejle Idrætshøjskole. Skolen ligger i naturskønne omgivelser, og var perfekt til anledningen idet der var alt hvad vi kunne få brug for af både udstyr, udendørs- og indendørs faciliteter.

Kurset var opdelt i trin 1, som blev afviklet i foråret 2011, og trin 2 som blev afviklet her i efteråret. På trin 1 fik vi en alsidig introduktion i idrættens verden. Undervisningen var både praktisk og teoretisk. Vi var rundt omkring forskellige boldspil, alternative boldspil, styrketræning, opvarmning, musik og bevægelse, vandaktiviteter, idrætspsykologi, kost og ernæring, anatomi og fysiologi.

På trin 2 var der kun boldspil på programmet. Vi blev undervist i volleyball, badminton, floorball og fodbold.

Ens for både trin 1 og 2 var at vi arbejdede meget i grupper, hvilket var grænseoverskridende i starten fordi vi ikke kendte de andre kursister. I grupperne fik vi forskellige opgaver som f.eks. at sammensætte opvarmnings- og træningsøvelser, for derefter at fremlægge det for de andre. Det var rigtig svært i starten at skulle stå og tale og illustrere øvelserne foran så mange nye mennesker, men det blev lidt lettere for hver gang vi gjorde det.

Det har udviklet os alle tre og givet os øget selvtillid som instruktører. Derudover har vi fået en række værktøjer og redskaber som vi kan bruge i træningen.

Vi ved alle det er sundt at dyrke motion, men for mange er dét ikke altid nok til at motivere dem. Det er derfor vigtigt bl.a. at have det sjovt når man træner. Det føles ikke lige så hårdt at træne hvis gode grin er en del af det, og har man det sjovt, er der også større sandsynlighed for man har lyst til at tage af sted næste gang.

Alt i alt har vi alle tre været meget tilfredse med kurset og fået rigtig meget ud af det. Stor ros og tak til arrangørerne for et godt tilrettelagt kursusforløb, til Vejle Idrætshøjskole for rigtig god forplejning og til underviserne for at gøre undervisningen spændende og lærerig.

IF RYTTERGÅRDEN | c/o Multihuset | Kasernevej 6 | 4300 Holbæk | Tlf. 72 36 82 08 | mail@if-ryttergaarden.dk