Skip to content

Stavgangsdag 2009

Af Rie Lindekrans

Onsdag d. 27. maj afholdt IF Ryttergården en inspirationsdag for nuværende og kommende stavgængere. Det foregik i HB&Is lokaler og på græsset ved fodboldbanerne.

Vi havde inviteret Lisbeth Crafack fra DAI, som inspirator og instruktør. Der mødte 15 interesserede op. Lisbeth er rigtig god til at fortælle interessant og inspirerende om tingene. Efter et teoretisk oplæg gik vi udenfor og skulle selv i gang med at prøve. Vi startede med opvarmning efterfulgt af træning i at bruge stavene teknisk rigtigt. Det blæste godt, og det er dejligt at vi kan bruge græsarealerne ved HB&I.

SÅ var der frokost – god sandwich fra HB&Is cafeteria. Efter pausen fortalte Lisbeth os om et nyt “redskab”, Smovey, som er nogle ringe med kugler indeni, som man har i hænderne mens man går. De giver øget styrke samt påvirker nervebanerne og skulle bl.a. have helbredende effekt på de rystelser man kan få ved Parkinson sygdommen. Vi har lånt nogle sæt og har dem i HB&I så man er velkommen til at prøve dem derude. Vi prøvede at gå med Smoveys udenfor – ligesom vi også lavede pulstræning og forskellige andre øvelser med stavgang.

Alt i alt en lærerig og meget inspirerende dag og vi glæder os meget til at se mange til stavgang hver onsdag formiddag i HB&I, indtil sommerferien.

IF RYTTERGÅRDEN | c/o Multihuset | Kasernevej 6 | 4300 Holbæk | Tlf. 72 36 82 08 | mail@if-ryttergaarden.dk