Skip to content

Friluftsuge på Bornholm 2007

Indlæg fra Lysglimt

Af Inger Vangslev

Mandag d. 17/9 drog 9 brugere af sted til Bornholm Vi skulle på en friluftuge sammen med brugere fra andre væresteder, 70 i alt. Vi havde en dejlig tur over.

Den første dag blev brugt til indkvartering. Vi blev anvist værelser med plads til 9 personer. Claus og Hugo måtte sove på et andet værelse. Vi skulle selv hjælpe til med aftensmad og morgenmad, frokosten fik vi færdiglavet. Aftensmaden denne dag var en dejlig gryderet.

Næste dag, kl. 9.30 var det tid til den første aktivitet. Vi blev kørt i bus til Hammerknuden, hvorfra alle aktiviteter skulle foregå. Der blev roet i kajak, rappellet, travet tur, spillet, cyklet og fisket. Alle gik op i det med liv og sjæl. Til frokost fik vi en dejlig sandwich, det gjorde godt. Dagen var våd og regnfuld og mange frøs, så det var godt at komme hjem og få tørt tøj på. Stedet havde en brændeovn, den blev der tændt op i, det hyggede og varmede. Til aften fik vi dejlig mad, kylling med grøntsager.

Næste dag var vi på den igen. Efter aktiviteterne kunne vi gå ind i en hytte og få varmen ved et bål. Dagen sluttede med frokost og dejlige boller bagt på bål. Vel hjemme var der dømt eftermiddagshygge indtil vi fik en herlig kalkunret til aften.

Torsdag var fridag, så da tog vi til Gudhjem. Vi gik rundt og hyggede os i de små gader . Om aftenen var der fest på Rømergården. En kok udefra kom og lavede lækker mad til os. Bagte kartofler, kyllingebryst, ovnbagt laks og salat. Efter maden sang vi og hyggede os. Vi kom lidt sent til ro, men det gjorde ikke noget.

På hjemrejsedagen havde vi tre timer til vi skulle med færgen. Så fik vi set lidt af Rønne. Vores bagage blev opbevaret på et værested som hed Midtpunktet. Det var et flot sted i tre etager. Man kunne blive helt misundelig. Kl. seks om aftenen var vi hjemme igen, godt trætte, men efter en god uge.

IF RYTTERGÅRDEN | c/o Multihuset | Kasernevej 6 | 4300 Holbæk | Tlf. 72 36 82 08 | mail@if-ryttergaarden.dk